June 7, 2021

studentradioene.com

Hvordan lever norske studenter?

Det er gøy!

3 min read

Det er mange grunner til å være fadder, en av hovedgrunnene er at det er gøy! Det er lett å få seg venner, samtidig som du kan vise dem rundt på et sted du kjenner godt. Her bygges vennskap for livet. Det kan godt være at de kan ta deg like godt i mot når du bestemmer deg for å besøke landet de kommer fra. Det er jo alltid gøy å bli kjent med nye, spennende mennesker fra hele verden! Om ikke det er gøy, så er det ingenting som er gøy!

Du kommer til å lære masse!

Det kommer studenter fra hele verden for å studere i Norge. Disse studentene kommer med ulike erfaringer og historier som du kan lære mye av. Kanskje du får deg en ny bestevenn? Det kommer selvsagt også studenter fra rundt omkring i Norges land, som du også kan bli godt kjent med, for å ha kontakter er jo alltid positivt! Uansett hvor fadderbarna er fra, så er det spennende å bli kjent med nye mennesker. Det som er så deilig er at alle er ute etter nye venner og et nytt verk.

  • Du får nye venner som fadder!
  • Du får et nytt nettverk, med nye perspektiv!

Hva venter du på?

Det er så mange spennende ting man kan gjøre som student. Å være fadder er en av dem. Det er en spennende aktivitet, som kan føre til livslange vennskap over hele verden. Det er en erfaring alle studenter bør prøve å få med seg. Det går ikke an å beskrive med ord hvor vanvittig gøy og morsomt det er. Selvsagt er det kleint i starten, men dette går fort over. Du kommer til å elske det! For å bli fadder er det ikke så mye som skal til. Du må:

  1. Være tilgjengelig når semestrene starter!
  2. Være interessert i å bli kjent med nye og spennende studenter.
  3. Registrere deg hos din studentadministrasjon for å være fadder.

En opplevelse for livet

Det er faktisk veldig mange som ønsker å være fadder igjen etter deres første opplevelse, derfor ser skolene ofte stor pågang tidlig på året. Hvis du ønsker å være fadder, så er det alltid lurt å registrere seg så fort som mulig. Spesielt om du vil være fadder for internasjonale studenter. Dette er en opplevelse for både fadderbarna dine og deg. Du kommer til å bli kjent med ulike personer på tvers av fag som blir studert. Her er det også store muligheter for å lære seg litt mer språk!

Å være fadder er spennende, det er litt annerledes, men mest av alt gøy. Det pleier å være populært blant internasjonale studenter med en såkalt «pot-luck». Et arrangement der hver enkelt tar med en rett fra sitt hjemland. Dette gjør at du kan prøve masse mat og samtidig bli kjent med nye mennesker. Dette er bare et eksempel på en av de mange spennende tingene og hendelsene som kan skje mens du er fadder. Det er lærerikt, det er sikkert og visst og kunnskap er makt. Det er vel det de sier?

Ofte stilte spørsmål

Krever det mye å være fadder?

Det kreves at du er med på fadderukene i starten av semestrene, men å være fadder trenger ikke å være utrolig tidkrevende.

Hvordan blir jeg fadder?

De ulike universitetene og høyskolene har ulike prosesser, men det er lett å finne informasjon om dette på din skoles hjemmeside.

Trenger jeg noen spesiell erfaring for å bli fadder?

Nei, du trenger bare å være student for å bli fadder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.