June 7, 2021

studentradioene.com

Hvordan lever norske studenter?

Få en bedre student økonomi

3 min read

Som student har du ofte lavere inntekter da studier kan være tidskrevende å gjøre. Noen kan ha en deltidsjobb ved siden av sine studier, men dette kommer veldig an på hva slags studier og hvilken deltidsjobb som eventuelt er aktuell. Siden inntektene kan være begrenset, er det igjen viktig å begrense utgiftene.

Utgifter kan begrenses ved å bruke studentrabatter og fordeler du får som student på en best mulig måte. Fristelsen kan være at du bruker en rabatt som du egentlig ikke trenger, men klarer du å bruke rabatter på kun de tingene og tjenestene du trenger så kan det hjelpe veldig.

Mat som student

Det å lage middag hjemme er mye billigere enn å spise på restaurant. Faktisk går det an å koke en termos med kaffe også og ta den med til lesesalen. Smører du med deg nistepakke hjemmefra og ikke kjøper mat i kantina, vil du også spare mye penger i løpet av et skoleår.

Et veldig godt tips er å lage store porsjoner med middag, og deretter fryse det ned i porsjonspakker. På den måten så blir det både billigere og ikke minst enklere for deg da du slipper å lage middag fra bunnen av hver eneste dag. Da er det også enklere å spise sunnere.

Sett opp et budsjett

Hvis du ikke har kontroll på dine inntekter og utgifter, så kan du fort gå på en smell etter hvert. Det å sette opp et enkelt budsjett med oversikt, vil gjøre hverdagen bedre og mer oversiktlig for deg. Da er det enklere å prioritere og ha råd til ting du ønsker.

Spesielt når du er student, så har du noen måneder med større utbetalinger av studielån eller stipend som gjør at du kan spare litt penger enten til forbruk andre måneder, eller for eksempel til boligsparing for ungdom (BSU) som gir gode skattefordeler om du har en deltidsjobb ved siden av studiene.

Utnytte rabatter

Det er alltid lurt å sjekke ulike sider for rabattkoder og studentrabatter. Da kan du gjøre lure kjøp. Ofte er det også sånn at hvis du først skal ut og kose deg på byen, enten på en bar eller restaurant, så finnes det som regel noen som har egne priser for studenter.

Husk bare på at det ikke hjelper med gode rabatter, hvis du da ender opp med å kjøpe ting du i utgangspunktet ikke trenger. Da sparer du plutselig ikke penger lenger, men du bruker penger på ting du faktisk ikke trenger, noe som går ut over økonomien din som student.

Alkoholfri uke

Alkohol tapper studentbudsjettet kjapt. Kanskje det går an å ha noen helger iblant, og til og med noen uker der du ikke drikker alkohol? Dette vil du kunne spare mye penger på. Hvis du ønsker å drikke alkohol så finnes det penger å spare på å kjøpe det på butikken istedenfor baren.

Deltidsjobb

Hvis du har kapasitet til det, så vil det å ha en liten deltidsjobb ved siden av studiene kunne spe på inntekten på en god måte. Det går an å sjekke på nett om det finnes ledige stillinger, ellers så er det mulig å gå innom å spørre for eksempel i ulike butikker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.