June 7, 2021

studentradioene.com

Hvordan lever norske studenter?

Få et spennende innblikk i hverdagen til studentene

3 min read

Hvordan er det å være student?

Det er vanskelig å presentere et bilde på hvordan det er å være student, ettersom det vil avhenge av hva slags studier du tar og hvor i landet du studerer. Heldigvis kan du forvente deg mange spennende artikler på denne nettsiden. Her får du innblikk fra hele landet.

Lær mer om uteliv!

Å dra ut på byen er noe av det mest spennende å gjøre når du er student. Her kan du møte nye mennesker og kose deg masse. Det finnes mange puber og klubber som fokuserer på studenter, så her er det også mulig å mingle med andre studenter. Les mer om fadderuker på denne siden!

Det finnes ofte ulike tilbud for studenter i ukedagene hos ulike puber og klubber slik at du kan få mest mulig ut av utelivet som student. En stor del av utelivet når du er student er også hjemmefester eller fadderfester. Les mer om UKA som er Norges største kulturfestival.

Hvordan få erfaring som student?

Dette er noe du kan lese mer om i flere av våre artikler. Her får du innblikk i hvordan ta et semester i utlandet, å være fadder, ulike studentorganisasjoner og ikke minst hvordan det er å være i praksis. Dette er spennende stoff som kan gjøre din studiehverdag enda mer spennende!

Norske studenter er kjente for å være ivrige og like nye utfordringer, men hva gjør de egentlig på fritiden? Dette er også noe du kan lese mer om. For eksempel får du et innblikk i studiebyen Volda, som er et spennende sted med veldig få studenter. Her får du garantert venner!

Et globalt fenomen blir mer og mer norsk

Noe som har blitt vanligere er å bli en del av en studentforening. Fenomenet har vokst de siste årene og du kan melde deg inn i foreninger for alle ulike interesser, enten det er biler, språk, fotografi, litteratur med mer. Dette kan du også lese mer om på nettsiden.

Studentforeninger har ofte en medlemskapsavgift, noe som også ofte fører til fordeler. Dette gjør at studentforeningen kan arrangere fester og andre arrangementer. Det er spennende å kunne møte andre mennesker som har de samme interessene som en selv. Dette gjør studentforeningene enormt populære blant studenter og de har ofte medlemmer som ikke er studenter.

Innblikk i hverdagen til frivillige studenter

Noe som mange studenter tar seg tid til, det er å være frivillig. Dette gjør at du som student kan skaffe deg relevant erfaring til studie ditt, enten dette er i studentforening eller humanitære organisasjoner. Uansett hvor du er frivillig får du muligheten til å møte mange nye mennesker og lære spennende ting!

Å være frivillig er veldig givende og kan gi deg et nettverk innenfor din bransje. Hvis du lurer på hvor du kan være frivillig så kan du finne mer informasjon/erfaringer på denne nettsiden, men du kan også ta kontakt med ditt universitet eller høyskole. Du kan jo også være frivillig uten å være student.

Kos deg med nettsiden!

Denne siden har blitt laget for deg, slik at du får et innblikk i hvordan det er å være student i Norge. Enten du er student, skal bli student eller har vært student. Denne siden er her for å være en ressurs for deg. Vi håper at du finner relevant informasjon!

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.