June 7, 2021

studentradioene.com

Hvordan lever norske studenter?

Studentbyer rundt omkring i landet

3 min read

Fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord finnes det studier tilgjengelig for deg. Noen av disse byene har flere studenter enn andre, noen har større utvalg av fag, mens andre universiteter har svært gode muligheter for spesialisering. Dette er alle ting som er viktig for deg å ta hensyn til når du velger hvor og hva du vil studere. Mulighetene er uendelige, ikke bare i Norge, men også i utlandet. Det kan derfor også lønne seg å sjekke utvekslingsmulighetene til universitetet eller høgskolen du ønsker å søke deg til.

Hvilken studentby likes best blant studenter?

Dette er et vanskelig spørsmål å svare på, ettersom studentene ofte har ulike kriterier på hva som gjør en studentby god. Studenter som studerer i Nord-Norge har fordelen med at de ofte får mindre studielån enn resten av Norge, mens Trondheim er kjent for sitt ekstremt vide og brede studentmiljø. Hvis du velger den anerkjente journalistutdanningen i Volda, er studentmiljøet godt, ettersom det er så få mennesker. Dette gjør at menneskene blir mer sammensveiset enn du ville på for eksempel et studie ved Universitetet i Oslo. Du må selv følge på hva som er viktig for deg.

  • Er det studentmiljøet som er viktigst?
  • Kanskje det er studiet og utviklingen av utdanningen som er viktigst?

Du trenger ikke nødvendigvis å studere

De fleste av oss studerer for å lære og utdanne oss innenfor et spennende felt, men hvis du ikke har funnet dette feltet du brenner for, betyr det ikke at du ikke kan være med i studentmiljøer. Det er mange studentforeninger som er åpen for at andre også kan bli med. Det er mange muligheter for deg som vil bli student. Vi anbefaler at du gjør forskjellige ting for å finne ut av hva det er du ønsker. Det som anbefales kan du se på den anbefalte listen under her:

  1. Ta tester! Det finnes en rekke yrkestester tilgjengelig på nett.
  2. Prøv deg på en sommerjobb innenfor det ønskede feltet, kanskje det ikke er slik du tenkte.
  3. Snakk med rådgiver.

Det er vanlig å ha spørsmål!

Selv om tiden på slutten av videregående ofte er fylt med festing og mange arrangementer er det viktig å sette seg inn i hva du faktisk ønsker deg for fremtiden. Vi anbefaler at du snakker med rådgiver, venner og familie. Dette gjør at du kan få et godt inntrykk av hva slags studie, og hva slags studentby du bør velge. Det finnes en rekke studentbyer som er gode på ulike ting, men da må du vite hva slags ting som er viktig for deg. Dette kan ta lengre tid enn forventet.

Det er ikke mange som vet hva de vil bli når de slutter på videregående, så dette skal du ikke bekymre deg for. En studentby som er best på papiret, trenger ikke å være best for deg. Det å flytte til for eksempel Oslo for å studere kan virke som et naturlig valg, ettersom dette er veldig populært. Det er mange mennesker i Oslo og mye å finne på. Det du også må tenke på er kostnader, ettersom du kan spare mye ved å studere ved mindre høyskoler og universiteter.

Ofte stilte spørsmål

Studentmiljø eller studie?

Det er opp til deg om du velger en by som er kjent for studentmiljøet sitt, eller om du velger en by grunnet et fantastisk studie.

Hva bør jeg vurdere når jeg velger studieby?

Hva vil du studere? Hva er viktig for deg? Er dette noe jeg vil drive på med i framtiden?

Hvilken studentby er den beste?

Det er vanskelig å være objektiv på et spørsmål slik som dette, men en studentby kan være bra uavhengig av størrelse og studie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.