June 7, 2021

studentradioene.com

Hvordan lever norske studenter?

Studiebyen Volda

3 min read

Populære studieprogram

Høgskulen i Volda er kjent for å ha et lite og intimt studiemiljø, og gode studieprogram. Særlig er det de som ønsker å en dag jobbe innen media som søker seg dit. Ellers er høgskolen veldig populær blant de som er interesserte i samfunnsfag, humanistiske fag og lærerutdanning.

Et godt studiemiljø

Selv om Høgskulen i Volda er populær, er den også ganske liten. Derfor er det plass til nokså få studenter, hvilket til gjengjeld gir et inkluderende studiemiljø i et lite bygdesamfunn. På den måten får du deg venner fort, og det finnes flere studentorganisasjoner og festivaler det er verdt å engasjere seg i.

I 2017 hadde Høgskulen i Volda om lag 350 ansatte og 4 200 studenter, og det finnes drøssevis av organisasjoner som har studentlag der. Skolen har også en egen studentradio som studentene selv driver. De sender over internettet, og det er mulig å høre sendingene deres fra høgskolens hjemmeside.

Fordeler ved små studiesteder

I Volda er det kort avstand til det en student trenger. Campus, samlingspunkter, hybler og studentaktiviteter må du aldri reise langt for å nå fram til. Slik sparer du tid i studenthverdagen, og du får bedre tid til å utforske studentbyen. Generelt byr mindre studiesteder på flere fordeler.

Foruten det tette studentmiljøet og de korte avstandene, er det også billigere å bo i distriktene når du er student. I Volda er bybildet ganske lett oversiktlig, og du kan nyte naturlige omgivelser uansett hvor du er. Små studiesteder har alt en student trenger, og mer til. Akkurat som universitetene og høyskolene i storbyene.

Intimt undervisningsopplegg

En av tingene som gjør at mange studenter foretrekker mindre skoler som Høgskolen i Volda, er fordi det er færre studenter der og dermed et noe annerledes opplegg knyttet til undervisningen. Istedenfor store forelesningssaler og auditorier, som har plass til hundrevis av elever, er det vanlig med mindre grupper.

På den måten får studentene et mer personlig forhold til foreleser, og motsatt. Foreleser vil enklere kunne følge opp individuelle studenter, noe som mange studenter trenger. Når det er færre elever vil du dessuten heller ikke drukne i den store massen av studenter, og du blir lettere kjent med de andre studentene.

Litt av hvert om skolen

Høgskulen i Volda ble etablert først i 1994, og ble til som et resultat av en fusjon mellom to andre skoler: Volda lærarhøgskule og Møre og Romsdal distriktshøgskole Volda. Siden 1994 har flere kjente personer gått på Høgskulen i Volda, deriblant Thomas Numme, Sylvi Listhaug, Espen Graff, Ingvild Brun og Margreth Olin.

Studentavisen ved høgskolen heter Peikestokken, som gis ut tre ganger per semester, og finnes også på nett. Her reflekteres studentlivet i Volda, i tillegg til andre saker som er relevante for studenter. Det kan være en idé å sjekke ut Peikestokken hvis du er nysgjerrig på hva studentbyen Volda har å by på.

Studenthuset Rokken

Studenthuset Rokken er eid av Studentsamskipnaden for Sunnmøre, og driftes i samarbeid med Studentsamfunnet i Volda. Her er det kafé og scene, og det arrangeres konserter her, til studentene ved høgskolens glede. Studentene bidrar som frivillige til arrangementene som finner sted der, og Studenthuset Rokken er et høydepunkt ved studenttilværelsen i Volda.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.