June 7, 2021

studentradioene.com

Hvordan lever norske studenter?

UKA – Norges største kulturfestival

3 min read

Trondheim er kjent for å være Norges beste studentby. Som student i Norges tredje største by har en mye å velge i når det kommer til sosiale aktiviteter ved siden av studiene. Det store tilbudet for studenter er et resultat av lange tradisjoner og over hundre år med engasjert ungdom.

Studentersamfundet i Trondhjem, det røde runde huset i Elgesetergate, er knutepunktet for Trondheimstudentenes engasjement og et sted å finne venner for livet. Annethvert år arrangeres UKA. Dette er en festival som bidrar til å samle inn midler for videre drift av Studentersamfundet, samt å samle både nye og gamle studenter.

Nye erfaringer

Som frivillig i UKA vil du kunne tilegne deg kunnskap og erfaringer det ellers er vanskelig å få. Studentfestivalen har en unik evne til å overføre kunnskap videre til nye frivillige for at festivalen skal arrangeres på en profesjonell måte. Det finnes stillinger for enhver interesse, uten krav til forhåndskunnskaper.

Å engasjere seg som frivillig i UKA er en god mulighet til å lære om hvordan en festival arrangeres. Dette er en fin måte å få relevant arbeidserfaring for noe du har lyst til å drive med i fremtiden, eller prøve deg på noe du ellers ikke ville hatt muligheten til å prøve.

UKEmåned

Selve festivalen startet opp som en uke med revy og moro. Nå er den utviklet seg til å bli nesten like lang som en måned. I oktober hvert andre år blir det arrangert store og små konserter, temafester, foredrag, den obligatoriske UKEreveyen og mye annet. Her finnes noe for alle.

UKA er også en tid for å feire studentfrivilligheten og sette pris på de som har bidratt til at den har blitt som den har blitt. UKA og Samfundet har bestått i over hundre år og hatt mange frivillige. I 2018 var det hele 1 800 studenter som var med å lage UKA.

Hva kan du gjøre?

Det er mange stillinger som skal fylles og mye som må gjøres for å arrangere Norges største kulturfestival. Opptaket av nye frivillige skjer allerede kort tid etter festivalslutt og stillingene varierer fra engasjement som varer over et års tid til noen uker under festivalen. Opptak skjer flere ganger i året.

Vil du få ledererfaring kan du søke tidlig om å få en lederstilling i en seksjon (for eksempel innen markedsføring, økonomi, arrangementer eller servering). Ved senere opptak er det kortere engasjement med mange stillinger innen de forskjellige seksjonene. Her kan du for eksempel prøve deg som bartender eller artistvert.

Venner for livet

Som frivillig i Trondheim vil du møte mange nye mennesker og bli del av en vennegjeng som både jobber og finner på mye gøy sammen. Mange gode og livsvarige vennskap har startet innenfor de runde veggene på Studentersamfundet i Trondheim. Dette er det perfekte stedet å lage gode minner.

Ny i Trondheim, eller på jakt etter nye opplevelser?

UKA og Studentersamfundet er et godt sted å starte. Studietiden handler om mer enn bare studier, noe studentmiljøet i Trondheim tar på alvor. Det er viktig å lage gode relasjoner og å føle seg velkommen i et godt miljø. Dette står sentralt når UKA blir arrangert i studentbyen Trondheim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.