June 7, 2021

studentradioene.com

Hvordan lever norske studenter?

Utveksling i utlandet – er det positivt?

3 min read

Du har kanskje hørt fra venner og bekjente at de har hatt et semester som utvekslingsstudent i utlandet. Der har de både fått studert, fått seg internasjonale venner og mange opplevelser for livet. Ved å ta et slikt semester vil du få en del andre opplevelser enn ved å ta hele studiet i Norge. Det vil være litt ulikt både hva som er motivasjonen bak et slikt år og hva en ønsker å få ut av det. Uansett vil du få noen erfaringer som kanskje er vanskelige å få på andre måter.

Lær språk

Det å kombinere studier med å lære språk er en veldig god idé. Når du møter mennesker jevnlig som snakker et annet språk er det mye enklere å studere et annet språk og plukke opp setninger og uttrykk dag etter dag. Når du skal leve i et land som har et annet språk som morsmålet sitt, så blir du nesten tvunget på en positiv måte til å lære deg en god del av språket som trengs for å leve på en god måte i et annet land med annet språk.

  • Sett deg inn i noe av språket på forhånd
  • Du vil lære språk effektivt når du gjør et semester i utlandet

Vennskap for livet

Når du gjør et semester på utveksling så vil du få bygget noen vennskap og relasjoner som blir sterke og solide. Det kan være utfordrende med vennskap fra andre kulturer, men samtidig er det både lærerikt og utrolig spennende. Gjennom disse vennskapene vil du få folk å besøke rundt forbi på kloden senere i livet, og mennesker med spennende bakgrunner som du kan holde kontakten med også etter at du er ferdig med studiene dine. Som en bonus kan det sørge for at du får smakt mat fra andre kulturer.

  1. Du vil bygge vennskap med folk fra andre kulturer
  2. Vennskap som vil være lærerike.

Opplevelser i fleng

Du blir ikke bare som en vanlig turist når du bor et sted på utveksling. Faktisk så får du være på et sted over lengre tid og dermed ikke bare oppleve turistsesong og turistfeller. Med mange medstudenter så vil du få oppleve ulike ting ut ifra hvilke interesse de du henger med også har. Disse opplevelsene kan du ikke så enkelt kjøpe deg til, eller gjøre på en helgetur eller feriereise – men som student vil du få mye tid og muligheter til å oppleve mange ulike ting sammen med dine medstudenter.

Ofte er det utenfor de store byene at en kan finne skjulte perler og spennende destinasjoner. Noen av disse ligger i nærheten av studentbyene, og noen steder er bare en liten buss, tog eller biltur unna. Dermed er det muligheter under et slikt år for at du kan få se steder som ikke alle turister ser, og steder du kanskje ikke hadde reist til ellers. Et semester med utveksling blir på mange måter en blanding av et studieår og et ferieår. Der du virkelig kan få meningsfulle helger og fritid.

Vanlige spørsmål

Kan det ha noe å si for videre karriere?

Det kan virkelig ha stor betydning. Du får knyttet internasjonale kontakter, og arbeidsgivere kan også bry seg om hvilke studiesteder du har studert ved.

Vil det gi merverdi for utdannelsen min?

Iblant kan det å bytte miljø for studiene gi økt gnist og glede i studiene. Kanskje vil et semester i utlandet gjøre at du får bedre resultater på studiene dine.

Lærer jeg noe om meg selv?

En stund på utveksling kan føre til at du vil oppdage mer om deg selv. Hvem du er og hvordan du reagerer på ulike typer press, hvordan du løser situasjoner som oppstår osv. Kanskje vil du bli bedre på å ta utfordringer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.